Vladimír Kaznakov, remeselný pivovar Unorthodox Brewing. SNÍMKA: Pavol Funtál
StoryEditor

Vladimír Kaznakov, kočovný pivovarník: Za pivom sa vždy snažím nájsť príbeh

11.06.2022, 00:00
  • Patrí k najinvenčnejším slovenským sládkom a jeho pivá sú oceňované nielen za špičkovú kvalitu, ale aj za netradičné chute.
  • Nájdete v nich čaj Rooibos či ružové korenie, ale do jednej várky nasypal aj kyslú kapustu. A fungovalo to.
  • Vladimír Kaznakov jednoducho zostáva verný názve svojej značky: Unorthodox Brewing.
  • Prečítajte si rozhovor publikovaný v HN magazíne. 

Názov vášho pivovaru znie Unorthodox Brewing, a tak sa na úvod spýtam: nosíte si v hlave rebríček najdivokejších pív, aké ste kedy pili?

Takto spontánne si neviem spomenúť, čo také divoké som pil v krčmách alebo baroch, ale celý koncept Unorthodox Brewing som postavil na tom, aby moje pivá boli odlišné od bežných pív, aké sa na Slovensku v tom čase – teda v roku 2014 – dali dostať. Vždy som sa snažil do klasických pivných štýlov primiešať niečo iné. Zrejme najbláznivejšie pivo som urobil raz na Salón piva – malo pripomínať kapustnicu. Dal som doň šťavu z kyslej kapusty, sušené slivky, červené korenie, údenú červenú papriku. Človek by si povedal, že takú zverinu nikto nevypije, ale zhodou okolností sa predalo ako prvé.

Dá sa teda povedať, že pivo znesie čokoľvek?

Teoreticky áno, ale musíte ingrediencie pekne zosúladiť, aby všetko spolu hralo. Varenie piva je ako každé iné varenie. Na jednom festivale v Nemecku sme sa tri spriatelené pivovary zo žartu dohodli, že skúsime vymyslieť niečo, čo by nikto nikdy nevypil (smiech). Vymysleli sme si falošnú značku Jätka Brewing z Fínska a pivovar Lucky Bastard z Brna vytvoril pivo s čili, to sa naozaj nedalo piť. Na prvý dúšok to bolo ešte fajn, ale po troch sekundách každý vyzeral ako postavy v komikse, keď im vychádza para z uší (smiech).

image

Tuky ako cesta k zdraviu: Prečo ich potrebujeme a aké si zvoliť?

A narazili ste, naopak, na ingredienciu, ktorá so základnými zložkami piva nečakane dobre ladí aj bez nejakého veľkého cibrenia?

Áno – na soľ.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 89% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-06-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V biznise začala v 18, v mínuse a na 20 štvorcoch. Teraz majú osem úspešných prevádzok v dvoch štátoch 02 - Modified: 2022-05-30 16:00:00 - Feat.: 0 - Title: Talent Slováka z Handlovej nájdete v najznámejších trhákoch: Zásah do kreatívy je lepší než Oscar 03 - Modified: 2022-05-30 11:00:00 - Feat.: 0 - Title: Slovenka si podmanila Barcelonu. Pred jej reštauráciami stoja rady
01 - Modified: 2024-11-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéf indonézskeho turizmu pre HN: Novú metropolu staviame v džungli. Neďaleko mesta uvidíte orangutany i prales 02 - Modified: 2024-11-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Obnova bratislavskej kalvárie: To, čo sa komunisti snažili zlikvidovať, sa dočkalo úchvatného vzkriesenia 03 - Modified: 2024-11-21 07:52:47 - Feat.: - Title: Šéf TMR Igor Rattaj pre HN: Naše horské strediská inšpirujú aj Rakúšanov. Postupne sa učia online predaju 04 - Modified: 2024-11-20 23:00:00 - Feat.: - Title: Odkedy nefunguje Nord Stream, energetická hodnota plynu na Slovensku významne vzrástla (rozhovor) 05 - Modified: 2024-11-20 23:00:00 - Feat.: - Title: Alkohol už nie je pre mladých cool. Generácia Z sa opíja menej, nie je to totiž v móde a je to trápne
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. november 2024 02:38