Rovnako ako u našich západných susedov je aj na Slovensku dobrých výčapníkov stále ako šafranu. Preto sa tomu dobrému patrí vzdať úcta. Aj to totiž patrí k pivnej kultúre.
"Byť najlepší znamená neustále študovať, cestovať, degustovať, porovnávať a... nebáť sa „plytvať“ pivom," hovorí Peter Škripko, jeden z najznámejších slovenských výčapníkov, víťaz národnej súťaže Pilsner Urquell Master Bartender 2011.
Ako prezradil, on sám pred zrakom hostí z každého piva „odpúšťa“ do odpadu aj niekoľko mililitrov, čo sa v praxi bežných krčmárov veľmi nenosí. Počas dlhoročnej praxe ochutnal stovky rôznych pív, preto vie celkom presne pomenovať základné chyby, ktorých sa mnohí výčapníci (nielen) na Slovensku dopúšťajú.
O ktoré chyby ide, si pozrite v galérii: