Dáme si radšej doma rožok s maslom a džemom, ktorý zapijeme tureckou kávou? Alebo sme sa už naučili vychutnať si raňajky a espresso v podniku s obsluhou? Či sme niekde na polceste?
V Žiline sa raňajky pokúšalo ponúkať už niekoľko podnikov – väčšinou nesmelo, na skúšku, ako doplnok, lebo si to niektorí hostia pýtali. Potom prišlo z Martina Čáry-Máry. Tí si povedali, že ľudí naučia vychutnať si brunch aj raňajky o dvanástej na obed, veď noc môže byť aj náročná a vstávanie ešte náročnejšie.
Majitelia podniku svojmu nápadu absolútne veria a uvedomujú si, že ľudí nenaučia raňajkovať v podniku zo dňa na deň. Ani sa o to nesnažia, chce to totiž čas a okrem neho nesmie chýbať skvelé jedlo, ktoré je ešte aj "sexi naservírované", v atraktívnom priestore s historickými klenbami a atmosféru dotvárajúcími zrkadlami od žilinského sklenára, píšu Kávičkári.
V galérii nahliadnite do podniku, kde si obedujete raňajky:
Väčšinou sme zvyknutí, že raňajkové menu predstavuje štyri až päť jedál a koniec. V Čáry-Máry to robia odvážnejšie: dostanete niekoľkostranový zošit, plný jedál, ktoré už na papieri veštia gurmánsky zážitok.
Špecialitou podniku sú vajcia Benedikt s holandskou omáčkou, ktorú Michal Knoško ladil týždeň. Práve z nich vychádza aj obľúbená pochúťka jedákov, X-factor: vajíčko Benedikt so spišskými párkami prekríženými do X.
S dlhým nosom neodídu ani vegetariáni, tých osloví zapečený chlieb s chrumkavou kôrkou, grilovanou zeleninou a tahini humusom. Milovníci sladkého v ponuke nájdu lievance s jahodovovým džemom a jablkovou remuládou.
Udobrenie si manželky po prehýrenej noci, prázdna chladnička, potešiť toho, na kom vám záleží, pohodlnosť, nezabudnuteľný zážitok. Dôvodov, prečo si vychutnať raňajky v Čáry-Máry môže byť mnoho. Isté je však iba jedno – nech je váš dôvod akýkoľvek, zážitok bude zaručený.