Na pultoch slovenských predajní stálo bravčové karé s kosťou v júni a v júli rekordných 5,21 eura za kilogram. Túto cenu si udržalo až doteraz, ale Vianoce pomaly prichádzajú a nie je vylúčené, že slovenský spotrebiteľ si bude musieť za bravčovinu priplatiť ešte o niečo viac.
Dôvodom je nedostatok mäsa z ošípaných, keďže africký mor výrazne zasiahol chovy v Číne, ale aj v Európe. „Situácia v Číne má výrazný vplyv na ceny bravčového mäsa a ošípaných.
Tie sa netvoria na Slovensku, ale slovenský trh sa riadi podľa nemeckej burzy. Momentálne sa cena kilogramu živého zvieraťa pohybuje v rozmedzí 1,48 až 1,52 eura. Je to podstatne viac ako vlani, keď bola prie...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.