Suroviny:
750 g morčacích pŕs
400 g ryže basmati
300 g modrého bezkôstkového hrozna
30 g panenského olivového oleja
15 g masla
50 ml červeného vína
tymian
červená paprika
nakladané zelené korenie
himalájska soľ
Postup:
1. Z olivového oleja, vína, nakladaného zeleného korenia, červenej papriky, tymianu a zo soli pripravíme pác.
2. Umyté a osušené morčacie prsia potrieme pácom a v hlbšej miske v páci necháme v chladničke celú noc marinovať.
3. Mäso podlejeme trochou vody a pečieme v hlbšom pekáči prikryté pri 180 °C asi 40 h. Priebežne potierame výpekom a marinádou.
4. Po 40 min. pridáme hrozno a pečieme ešte asi 10 – 15 minút.
5. Basmati ryžu osolíme, pridáme maslo a uvaríme podľa návodu.
6. Mäso pokrájame na porcie a podávame s pečeným hroznom a ryžou basmati.