StoryEditor

Grilovali ste už rezne? Vyskúšajte zo srnčieho mäsa. 1 porcia je 1 sacharidová jednotka

01.10.2015, 09:37
Autor:
(dia)(dia)
Pre gurmánov

4 PORCIE:

(1 porcia = 1SJ)

 

SUROVINY:

440 g srnčieho mäsa zo stehna

soľ

vajce

2 PL hladnej múky

3 PL strúhanky (cca 25 g)

20 g masla

1 väčšia cibuľa

 

POSTUP: Z mäsa nakrájame 4 rezne, mierne naklepeme, osolíme a obložíme na plátky nakrájanou cibuľou. Necháme odležať 2 až 3 hodiny v chlade. Potom rezne vyberieme z chladničky a obalíme ich zľahka v hladkej múke, vo vyšľahanom vajci a v strúhanke. Takto pripravené grilujeme z každej strany 5 minút. Nakoniec potrieme roztopeným maslom. Pri servírovaní môžeme rezeň ozdobiť mladým lístkom rozmarínu. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom a so šalátom.

 

ENERGETICKÁ A VÝŽIVOVÁ HODNOTA 1 PORCIE: 226 kcal/945 kJ 27,4 g bielkovín 7,3 g tukov

01 - Modified: 2007-10-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Financial Times uvoľnia prístup na svoj web
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 02 - Modified: 2023-05-31 14:53:12 - Feat.: - Title: Bez úpravy stravy liečba diabetikov zlyháva 03 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 04 - Modified: 2023-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Dôležité sú sacharidy v jedle. Ako ich počítať? 05 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok
menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
22. november 2024 05:13