(4 porcie)
Suroviny:
250 g kuracích pečienok
1 PL oleja
2 PL masla
1 menšia cibuľa
strúčik cesnaku
40 ml kyslej smotany
mleté korenie
soľ
40 g orechov
Postup: Pečienky umyjeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Očistenú cibuľu pokrájame a na lyžici oleja speníme. Pridáme pečienku a udusíme do mäkka (asi 7 - 8 minút). Nesolíme. Necháme vychladnúť, pridáme za lyžicu masla, smotanu, dochutíme korením a soľou. Vymiešame na nátierku. Orechy posekáme nadrobno a zamiešame do nátierky. Dáme do misky a zalejeme lyžicou rozpusteného masla. Necháme stuhnúť prikryté alobalom jeden deň v chladničke. Podávame na celozrnnom chlebe so zelenou paprikou.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 229 kcal/957 kJ, 14,7 g bielkovín, 17,2 g tukov, < 0,5 SJ