Suroviny:
1 šálka aspoň 8 hodín namočenej fazule
2 červené papriky
1 cibuľa
1 cvikla
zelinová zmes bez glutamánu
koriander
drvená rasca
podrvené horčičné semeno
1 PL kvalitnej horčice
Postup:
Umytú fazuľu necháme aspoň 8 hodín odstáť vo vode a dáme ju variť. Po 30 minútach pridáme nadrobno nakrájané papriky, cibuľu, cviklu, dochutíme koreninami a za stáleho miešania varíme ešte 15 minút.
Proti rakovine
Strukoviny by mali tvoriť významnú časť našej výživy. Žiaľ, dnešná populácia ich konzumuje omnoho menej ako to bolo kedysi. Strukoviny sú veľmi dôležité aj pre diabetikov, pretože obsahujú vlákninu. „Rozpustná vláknina má výrazný efekt na zníženie hladiny LDL cholesterolu, čo má mimoriadne priaznivý efekt pre všetkých diabetikov,“ vysvetľuje MUDr. Ľubomír Ruttkay. Okrem toho táto polievka chráni proti rakovine a povzbudzuje trávenie.