Jej úžasné vlastnosti ocenili už pred tisíckami rokov Indiáni a v obľube ju máme dodnes. A hoci mnohí na tekvicový prívarok nedajú dopustiť, jedna z najzdravších potravín je vynikajúca aj na mnoho iných spôsobov.
Varená, pečená či grilovaná, na sladko i na slano. Získala si nás pre výbornú chuť a vďaka zdraviu prospešným látkam, ako sú vitamíny B, C, E, betakarotén, ďalej draslík, železo, magnézium i vláknina. Podobne ako melón, z väčšej časti ju tvorí voda – až 90 percent. Či už ste si ju vypestovali doma a s radosťou pozorujete, ako rastie (niektorí šťastlivci majú doma aj 30-kilogramové kúsky), alebo ste si ju zadovážili na trhu, dostať sa k nej najskôr musíte s pomocou kvalitného noža, niektoré kusy dajú zabrať.
CSRRRR
Pri príprave semienka vydlabeme, no už Indiáni (4500 rokov pred n. l.) vedeli, že ich netreba vyhadzovať. Tekvicové jadierka sú z celého plodu najhodn...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne
02 - Modified: 2024-11-07 06:30:00 - Feat.: - Title: Usporiť pri varení a neutrpieť na kvalite? Takto skladujte potraviny a nezabúdajte na pokrievku
03 - Modified: 2024-10-04 16:00:00 - Feat.: - Title: Nevarte ich ani nepečte: Tieto potraviny by sa mali konzumovať v surovom stave
04 - Modified: 2024-09-30 11:44:45 - Feat.: - Title: Hokkaido tekvica je v jeseni nenahraditeľná: Zelenina, z ktorej vykúzlite sladké aj slané dobroty
05 - Modified: 2024-08-26 12:24:24 - Feat.: - Title: Hotové šialenstvo na Islande. Miestni kvôli internetovému receptu na šalát vykúpili všetky uhorky na ostrove